Musí obsahovať výpoveď dátum uzatvorenia zmluvy ?
Právna pomoc zadarmo
Položiť otázkuOtázka
Dobrý deň,
potrebujem v právoplatnej výpovedi na strane zamestnanca uviesť dátum uzatvorenia pracovnej zmluvy?
Viktor
Odpoveď advokáta na pracovné právo
Dobrý deň, vo výpovedi ako forme skončenia pracovného pomeru zo strany zamestnanca nie ej potrebné uviesť dátum vzniku prac. pomeru prípadne dátum uzatvorenia pracovnej zmluvy. Predpokladáme, že pracovný pomer bol uzatvorený na dobu neurčitú a trvá viac ako jeden rok ku dňu doručenia prípadnej výpovede zo Vašej strany ako zamestnanca. Potom platí ust. § 67 Zákonníka práce :
JUDr. Milan Ficek, LL.M.
Advokát, zakladateľ advokátskej kancelárie Ficek & Partners
JUDr. Milan Ficek, LL.M., je advokát s viac ako 15-ročnou praxou, špecializujúci sa na pracovné právo, najmä na výpovede z pracovného pomeru, okamžité skončenie pracovného pomeru, pracovné zmluvy, náhradu mzdy, neplatné skončenie pracovného pomeru a pracovnoprávne spory. V advokácii pôsobí od roku 2010 a je zapísaný v Slovenskej aj Českej advokátskej komore. Ako uznávaný právny odborník pravidelne vystupuje v televízii JOJ v rubrike Právna poradňa a poskytuje právne komentáre aj pre Markízu, TA3 a STVR. Jeho odborné články a vyjadrenia boli publikované v médiách Forbes, Hospodárske noviny a Trend. Pod jeho vedením patrí Ficek&Partners medzi rešpektované advokátske kancelárie na Slovensku.